TYGODNIOWY POBYT POŁĄCZONY ZE ZWIEDZANIEM i GOTOWANIEM - poza sezonem
Propozycja tygodniowego pobytu w obiektach Malagronda lub Case Graziani, w którym uczestnicy będą mogli poświęcić się gotowaniu, ale także odwiedzić piękno terytorium i zabrać do domu zdjęcia i smaki Włoch. Warto przyjechać, by odkryć cuda Umbrii i Toskanii oraz poznćj kulturę, tradycje i sekrety ich typowej kuchni!
Wśród produktów wykorzystywanych na Kursach Gotowania znajdą się typowe produkty z Umbrii i Toskanii. Pobyt obejmuje zakwaterowanie, zwiedzanie i gotowanie, ale wycieczki i zajęcia mogą odbywać się w różnych dniach i godzinach, w zależności od dostępności wizyt.
Dzień 1 – PRZYJAZD (zakwaterowanie w apartamencie – aperitif powitalny – kolacja w gospodarstwie)
Dzień 2 – ASYŻ + ZAJĘCIA GOTOWANIA (śniadanie – wizyta w Asyżu i Santa Maria degli Angeli – lekki lunch – lekcje gotowania)
Dzień 3 – PERUGIA + KURS SZKOLNY CZEKOLADOWY (śniadanie – wizyta w Perugii – lekki lunch – szkolny kurs czekoladowy – kolacja)
Dzień 4 – CHIUSI, DEGUSTACJA WINA I KURS GOTOWANIA (śniadanie – wizyta w Chiusi i na targu – lekki lunch – wizyta w cantinie z degustacją wina – lekcje gotowania – kolacja)
Dzień 5 – PIENZA & MONTEPULCIANO + KURS GOTOWANIA (śniadanie – wizyta w Pienzie i Montepulciano – lekki lunch – lekcje gotowania – kolacja)
Dzień 6 – CORTONA, CASTIGLIONE DEL LAGO & LAGO TRASAMENTO + ZAJĘCIA GOTOWANIA (śniadanie kontynentalne – wizyta w Cortonie, Castiglione del Lago nad Jeziorem Trasimeno – lekki lunch – lekcje gotowania – kolacja)
Dzień 7 – WYJAZD (śniadanie)
POZIOM KURSU: Początkujący i średniozaawansowani.
MINIMALNA LICZBA UCZESTNIKÓW: 8 osób
OKRES: Od stycznia do maja i od października do grudnia (niski sezon)
CENY: Koszt pobytu zależny od ilości osób i podany po zapytaniu.